Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Διαδοχικές επισκέψεις σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Παρασκευή η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, συνοδευόμενη από τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη, αντίστοιχα.

Η Γενική Γραμματέας περιηγήθηκε στους χώρους και τις κλινικές των Νοσοκομείων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές καθώς και το προσωπικό των Ιατρικών, Διοικητικών, Νοσηλευτικών, Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών. Παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν κάθε νοσοκομείο και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την οικονομική διαχείριση και τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, καθώς και για την προτεραιοποίηση των αναγκών τους συνολικά.

Αρχικά, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», υποστηρίζοντας τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στη 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών. Είχε συνομιλίες με εργαζόμενους και εθελοντές, όπως και με τους Προέδρους των συλλόγων των Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών και του “Όραμα Ελπίδας”.

Εν συνέχεια, επισκέφθηκε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, μια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για ασθενείς με αιμοσφαρινοπάθειες, και ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Β’ Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε για την καλή λειτουργία της και τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται για τη βελτίωση της ζωής των νευρολογικών ασθενών.

Ακολούθως, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους. Τέλος, στον Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» επισκέφθηκε το εργοτάξιο, όπου θα ανεγερθεί η νέα Αιματολογική Κλινική, αφιερωμένη στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

Πηγή: newsbomb.gr