Έρχεται Αλλαγή Καιρού με Βροχές και Πτώση της Θερμοκρασίας

Έρχεται Αλλαγή Καιρού με Βροχές και Πτώση της Θερμοκρασίας

Αλλαγές αναμένονται στο καιρικό σκηνικό από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, καθώς ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας θα επηρεάσουν πολλές περιοχές, με κυριότερα θύματα τα βόρεια τμήματα της χώρας. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά ορεινά και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναμενόμενες καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και το απόγευμα στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε 7 με 9 μποφόρ, με τις πιο ισχυρές ριπές να εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο και ακολούθως στο Αιγαίο.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα παρατηρηθεί στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι ανατολικές και νότιες περιοχές θα δουν θερμοκρασίες γύρω από τους 30 με 33 βαθμούς. Στην Αττική, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με λίγες νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές το μεσημέρι. Οι άνεμοι εκεί θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 18 έως 26 βαθμούς.

Για τη Δευτέρα, προβλέπεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και βελτιωμένες συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι, με ταχύτητες 7 έως 8 μποφόρ, και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν έως 23 βαθμούς στα βόρεια και έως 26 σε υπόλοιπες περιοχές.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που αφορά σε σημαντικές μεταβολές και θυελλώδεις ανέμους, που θα επηρεάσουν τη χώρα κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις ισχυρές βροχές που θα πλήξουν ανατολικές περιοχές, όπως η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Πηγή: naftemporiki.gr