Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας κλοπών στην Πάτρα με εννέα συλλήψεις

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας κλοπών στην Πάτρα με εννέα συλλήψεις

Συνελήφθησαν εννέα άτομα, επτά γυναίκες και δύο άνδρες, εκ των οποίων οι πέντε είναι ανήλικοι, από την Αστυνομία της Ασφάλειας στην Πάτρα, στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές. Αυτή η ομάδα είχε διαπράξει 93 κλοπές την τελευταία τετραετία, αποσπώντας χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας περίπου 280.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπίστωσαν ότι οι δράστες, τελευταία, δρούσαν κυρίως το πρωί, φεύγοντας από τους καταυλισμούς τους σε ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων. Στη συνέχεια, κατευθύνονταν σε γειτονικές περιοχές και προχωρούσαν σε κλοπές, εστιάζοντας κυρίως σε μονοκατοικίες. Οι εισβολές γίνονταν είτε με αναρρίχηση είτε μέσω ανοιχτών παραθύρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις εξωτερικές πόρτες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα κλοπές. Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί και τρία άτομα που αναζητούνται, ενώ οι γονείς των ανηλίκων αντιμετωπίζουν δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και η έρευνα από την Ασφάλεια Πατρών συνεχίζεται για τη διαπίστωση πιθανής εμπλοκής τους σε άλλες κλοπές.

Πηγή: naftemporiki.gr