Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης κλοπών μοτοσικλετών στην Αττική και Μύκονο

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης κλοπών μοτοσικλετών στην Αττική και Μύκονο

Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με το Ειδικό Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές μοτοσικλετών στην Αττική και τη Μύκονο. Η δράση της υπόθεσης οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 18, 21 και 24 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και άλλες παραβάσεις.

Η ενορχηστρωμένη δράση της οργάνωσης επικεντρωνόταν στην κλοπή μοτοσικλετών, οι οποίες στην συνέχεια παραποιούνταν με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν τα δίκυκλα, παρακολουθούσαν τους χώρους στις οποίες φυλάσσονταν, και αφού παρακάμπτονταν τα μέτρα ασφαλείας, τα αφαιρούσαν. Μετά την απόσπαση, τα μετέφεραν σε αποθηκευτικούς χώρους, όπου παραποιούσαν τα στοιχεία ταυτοποίησής τους, δυσχεραίνοντας έτσι τον εντοπισμό τους.

Σημαντική συμβολή στην εξάρθρωση του κυκλώματος είχε η παρακολούθηση και οι στοχευμένοι έλεγχοι από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο νεαρούς σε επαρχιακές οδούς της Μυκόνου, οδηγώντας τις κλεμμένες μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδες. Ο 18χρονος εντοπίστηκε να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς ενώ ο 21χρονος δεν διέθετε άδεια οδήγησης.

Από την έρευνα που διεξήχθη σε αποθηκευτικούς χώρους και σωματικές έρευνες, κατασχέθηκαν αρκετά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων πέντε δίκυκλων, τριών σκελετών και 13 κινητήρων μοτοσικλετών, καθώς και άλλων εργαλείων και πινακίδων κυκλοφορίας που σχετίζονται με κλοπές.

Τα πειστήρια θα σταλούν για εξέταση στην αρμόδια Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στην εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: naftemporiki.gr