Φοιτητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση λόγω συμμετοχής σε ληστείες στην Θεσσαλονίκη

Φοιτητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση λόγω συμμετοχής σε ληστείες στην Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης 6,5 ετών επιβλήθηκε σε 19χρονο φοιτητή που κατηγορείται για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές στη Θεσσαλονίκη, με συνολική λεία άνω των 6.000 ευρώ. Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για επτά ληστείες και μία απόπειρα που διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2024, με στόχους καταστήματα όπως καφετέριες, ψιλικατζίδικα και πρατήρια καυσίμων, καθώς και έξι κλοπές, κυρίως σε απόπειρα.

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν τρεις ακόμα νεαροί, δύο 19χρονοι και ένας 20χρονος, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών αντίστοιχα. Σε αντίθεση με τον φοιτητή, αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο, υποχρεούμενοι να παρακολουθούν συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Κατά την απολογία του, ο φοιτητής δήλωσε ότι οι πράξεις του ήταν αποτέλεσμα απερισκεψίας και ανωριμότητας, και ανέφερε: «Στη φυλακή συνειδητοποίησα ότι έκανα κακό». Επίσης, εξήγησε ότι τα χρήματα από τις ληστείες τα χρησιμοποιούσε για να αγοράσει δώρα για τον αδελφό του. Εξήγησε την ιδέα να συμμετάσχει στις ληστείες, αναφέροντας επιρροές από βίντεο στο διαδίκτυο και τη μουσική που άκουγαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλακή φέρεται να βοήθησε τον φοιτητή, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του ή δίκυκλη μηχανή κατά τη διαφυγή. Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν ένοχοι για άλλες πράξεις του κατηγορητηρίου. Οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματά τους και το δικαστήριο τους χορήγησε ελαφρυντικά λόγω της νεαρής ηλικίας τους και της ειλικρινούς μεταμέλειάς τους.

Πηγή: naftemporiki.gr