Η Εμπειρία Μιας Νοσηλεύτριας στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας

Η Εμπειρία Μιας Νοσηλεύτριας στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας

Η Σύλβια Μάρκο, νοσηλεύτρια που εργάζεται στο βρετανικό σύστημα υγείας, μοιράστηκε τις εμπειρίες της και τις απόψεις της σχετικά με το NHS κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησής της με τον Βρετανό πρωθυπουργό. Η Μάρκο αναχώρησε από την Ελλάδα το 2020, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με στόχο να βρει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, εμπνευσμένη από άλλους συναδέλφους της που είχαν ήδη μετακομίσει στο εξωτερικό.

Στην επικοινωνία της με την ΕΡΤNews, υπογράμμισε ότι η απόφασή της δεν είχε να κάνει με αρνητική στάση απέναντι στο ελληνικό σύστημα, αλλά με τις προοπτικές που διαπίστωσε σε άλλες χώρες. «Καμία χώρα δεν είναι παράδεισος», σημείωσε, αλλά πιστεύει ότι η επιλογή της αποδείχθηκε σωστή.

Η πρόσκληση για την ομιλία του πρωθυπουργού αποτέλεσε για εκείνη μια απρόσμενη αναγνώριση της εργασίας της. «Αρχικά μου φάνηκε απίστευτο», δήλωσε, περιγράφοντας την εμπειρία της ως μεγάλη τιμή. Στη συνάντηση, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ήταν πρόθυμος να ακούσει τις απόψεις της και δεν την διέκοψε καθόλου.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, η Σύλβια τόνισε τις διαφορές μεταξύ της επαγγελματικής κουλτούρας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ελληνικό σύστημα υγείας. Στη Βρετανία, η αξιολόγηση είναι σημαντική, κάτι που λείπει στην Ελλάδα. «Η δουλειά σου μπορεί να διακινδυνεύσει αν κάνεις κάποιο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η Μάρκο έκανε αναφορά στη σημασία της υποστήριξης μέσα στην ομάδα και της διαρκούς βελτίωσης. Όπως εξήγησε, όλοι οι συνεργάτες εργάζονται από κοινού και αν παρατηρήσουν κάτι, το λένε αμέσως ο ένας στον άλλον για να διορθωθούν.

Η εμπειρία της στο NHS την έκανε να εκτιμήσει περισσότερο την επαγγελματική επικοινωνία και την αναγνώριση των επιτευγμάτων, καθώς στη δουλειά της στη Βρετανία συμμετείχε και στη διαδικασία εκτίμησης των συναδέλφων της.

Πηγή: naftemporiki.gr