Η Συνεχιζόμενη Διάσταση της Πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Η Συνεχιζόμενη Διάσταση της Πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Παρά τις επίπονες προσπάθειες, το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό, καθώς δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε δυσπρόσιτες περιοχές, στις οποίες οι δυνάμεις επιχειρούν να περιορίσουν και να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Η περιοχή έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές, καθώς εκτιμάται ότι πάνω από 40.000 στρέμματα έχουν επηρεαστεί από την πύρινη λαίλαπα. Η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες πλέον αριθμούν 570 πυροσβέστες, 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα. Από το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, επιχειρούν από αέρα 6 ελικόπτερα, ανάμεσά τους και ένα για συντονισμό, καθώς και τέσσερα αεροπλάνα.

Επιπλέον, σημαντική είναι η συμβολή εθελοντών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχουν επίσης στην πυρόσβεση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) ζητώντας εναέρια υποστήριξη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Οι πρώτες βοήθειες περιλαμβάνουν τρία αεροσκάφη τύπου CL-415, εκ των οποίων τα δύο προέρχονται από την Ιταλία και το ένα από την Κροατία.

Τέλος, λόγω των σοβαρών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και σήμερα.

Πηγή: naftemporiki.gr