Ισχυρή Ανάπτυξη της Profile στην Αγορά Fintech με Νέα Προϊόντα και Συμφωνίες

Ισχυρή Ανάπτυξη της Profile στην Αγορά Fintech με Νέα Προϊόντα και Συμφωνίες

Η διοίκηση της Profile βλέπει τους καρπούς της στρατηγικής της στον τομέα του fintech, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της επιχείρησης για το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 24%, αύξηση EBITDA κατά 29% και εντυπωσιακή αύξηση καθαρών κερδών κατά 71%. Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται σε νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις υφιστάμενων συνεργασιών, καθώς και στο λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων, αποτέλεσμα των υψηλών επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, που φτάνουν το 25%.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile ανήλθε σε 15,5 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 12,5 εκατομμύρια ευρώ από το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν 4,0 εκατομμύρια ευρώ, από 3,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,0 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα από 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Η ρευστότητα του Ομίλου διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα να ανέρχονται σε 12,5 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του α’ εξαμήνου.

Όσον αφορά τα νέα προϊόντα, η διοίκηση επισημαίνει ότι η καινοτόμα λύση Τεχνητής Νοημοσύνης, AI.Adaptive, έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον των πελατών, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στο ψηφιακό περιβάλλον. Η λύση αυτή επιτρέπει την απλή αλληλεπίδραση μέσω φυσικής γλώσσας με βάσεις δεδομένων, βελτιώνοντας την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα χάρη στη χρήση τεχνολογιών όπως το Generative AI και τα Large Language Models (LLMs).

Επιπλέον, η λύση RegiStar προσφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση μετοχολογίου και υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετόχων, απευθυνόμενη σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Είναι σχεδιασμένη για λειτουργία σε cloud υποδομές και αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για τη στήριξη των υπευθύνων επενδυτικών σχέσεων.

Η διοίκηση εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνεχής ανάπτυξη των λύσεων και η καλή οικονομική κατάσταση του Ομίλου εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις από αναγνωρισμένους φορείς, όπως η Gartner και η Forrester.

Πηγή: naftemporiki.gr