Καιρός σήμερα αλλαγές με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Καιρός σήμερα αλλαγές με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα σταματήσουν το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα βροχών.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ελαφρώς στα βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24 έως 27 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 28 με 31 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα είναι από 26 έως 28 βαθμούς και στην Κρήτη θα φτάσουν τους 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ όσον αφορά την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, στην Αττική θα επικρατούν γενικά αίθριες συνθήκες με τους ανέμους να είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως το πρωί, με ανέμους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία, οι θερμοκρασίες αναμένονται 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, οι νεφώσεις θα είναι λίγες έως παροδικά αυξημένες, με θερμοκρασίες από 16 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα, ενώ στην περιοχή των Κυκλάδων και στην Κρήτη οι νεφώσεις θα είναι αραιές κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις με πιθανές βροχές ή καταιγίδες, με θερμοκρασίες από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, ιδιαίτερα στα βόρεια όπου θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Πηγή: naftemporiki.gr