Καιρός σήμερα Σάββατο με τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα Σάββατο με τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα Σάββατο σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, στα δυτικά και τα βόρεια. Οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν σχεδόν αίθριο καιρό με κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές κατευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα του Αιγαίου θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στις δυτικές και βόρειες περιοχές, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 26 έως 28 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσουν τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί, της τάξης 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη, οι νεφώσεις θα είναι πιο αυξημένες, με πιθανές βροχές στη Μακεδονία, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 5 μποφόρ, τοπικά 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς, με τη δυτική Μακεδονία να έχει θερμοκρασίες από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα σε βορειοδυτικούς, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν κατά τόπους από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από το νοτιά, με ένταση 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με κάποιες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbomb.gr