Καθηγητής γυμνασίου κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Καθηγητής γυμνασίου κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο έναν καθηγητή γυμνασίου ύστερα από καταγγελίες μαθητριών σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με 3ετή αναστολή, ακολουθώντας την πρωτοβάθμια απόφαση, για κατάχρηση ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, με αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Οι καταγγελίες αφορούσαν οκτώ μαθητριών γυμνασίου για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι έφηβες, ηλικίας 14 και 15 ετών τότε, δήλωσαν ότι ο 67χρονος καθηγητής προέβαινε σε «χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα». Σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο κατηγορούμενος ρωτούσε σχετικά με τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τις σεξουαλικές τους εμπειρίες, ενώ επιδόθηκε σε αγγίγματα πάνω από τα ρούχα και σε γυμνές περιοχές, όπως η κοιλιακή χώρα.

Ο εισαγγελέας αποκάλεσε τον εκπαιδευτικό «δυνάστη των κοριτσιών» κατά την πρότασή του στο δικαστήριο, ζητώντας την ενοχή του. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τα όσα του προσάπτονται ως «μυθεύματα» και υποστηρίζοντας ότι οι μαθητριές του είχαν κίνητρα εκδίκησης εξαιτίας της αυστηρής του προσέγγισης και της στάσης του να ματαιώνει καταλήψεις.

Πηγή: naftemporiki.gr