Mάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενόψει εσωκομματικών εκλογών

Mάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενόψει εσωκομματικών εκλογών

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να επιλέξουν τον «αντίπαλο» για τον Μητσοτάκη στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, όπως αποκαλύπτει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Στην έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό του Action24, τέθηκε το ερώτημα σχετικά με το ποιος μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, ο «Κανένας» προηγείται με ποσοστό 41,3%. Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 14,3%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,5% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 11,4%. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι προτιμήσεις διαμορφώνονται διαφορετικά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ηγείται με 25,3%, τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί με 21,4% και την Άννα Διαμαντοπούλου να συγκεντρώνει 15,7%.

Στην ερώτηση για τη δημοφιλία των υποψηφίων προεδρίας, ο Παύλος Γερουλάνος είναι πρώτος με 46,8%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον ακολουθεί με 45,5% και την Άννα Διαμαντοπούλου με 44%. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται πρώτος με 71,1%, έπονται ο Παύλος Γερουλάνος με 59,9% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 57%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει 26,5%, με τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί κατά πόδας με 25,8%. Πίσω τους βρίσκονται η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,1% και ο Παύλος Γερουλάνος με 15,8%. Στο σύνολο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης παραμένει πρώτος με 32,2%, έπειτα ακολουθεί ο Δούκας με 30,7%, ο Γερουλάνος με 15,2% και η Διαμαντοπούλου με 15%.

Ειδικά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι του Χάρη Δούκα, καθώς καταγράφει 46,3% σε σύγκριση με 43% του Δούκα.

Πηγή: naftemporiki.gr