Μάχη με τις Φλόγες στην Ηλεία και Τραυματισμός Πυροσβέστη

Μάχη με τις Φλόγες στην Ηλεία και Τραυματισμός Πυροσβέστη

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την προσπάθειά τους για κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ηλεία, με έναν πυροσβέστη να έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της προσπάθειας. Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές εμφανίστηκαν σε όλη τη χώρα. Από αυτές, 31 έχουν ήδη αντιμετωπιστεί στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με άλλες έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ηλεία έχουν εντοπιστεί από τα ξημερώματα 9 πυρκαγιές, γεγονός που οδήγησε στη μετακίνηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στην περιοχή. Τα ανακριτικά γραφεία και κλιμάκια της ΔΑΕΕ ερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των συμβάντων πυρκαγιάς.

Στην περιοχή Γεράκι, το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης από τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε ότι ο κίνδυνος επηρεάζει κατοικημένες περιοχές, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς Χάβαρι.

Επιπλέον, στην περιοχή Μπουμπούνα, έχουν καταγραφεί καταστροφές με δύο αγροικίες να έχουν υποστεί απώλειες. Οκτώβρης είναι μια δύσκολη περίοδος με κινδύνους από τις φωτιές, και οι πολίτες καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών για τη δική τους ασφάλεια.

Πηγή: naftemporiki.gr