Νέα Ψηφιακή Εποχή στην Εκπαίδευση με το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Νέα Ψηφιακή Εποχή στην Εκπαίδευση με το Ψηφιακό Φροντιστήριο

«Το ζωντανό, Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι μία σημαντική καινοτομία. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να έχουν οι μαθητές πρόσβαση σε ένα ποιοτικό συμπληρωματικό μάθημα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε πως σήμερα ξεκινά μία «σημαντική αρχή» και επιβεβαίωσε την πρώτη συμμετοχή περισσότερων από 4.000 μαθητών στην πλατφόρμα για τα δωρεάν, ζωντανά απογευματινά μαθήματα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες του Υπουργείου Παιδείας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος της Ιστορίας, το οποίο σηματοδοτεί την πρεμιέρα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου.

«Είμαι βέβαιος ότι ο θεσμός αυτός θα ριζώσει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ευχόμενος «καλή αρχή» και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία.

Όσοι μαθητές της Γ΄ λυκείου θέλουν να συμμετάσχουν στα μαθήματα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου πρέπει να συνδεθούν στην πλατφόρμα digitalschool.gov.gr με τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Κάθε υποψήφιος που ενδιαφέρεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει ελεύθερη πρόσβαση, με τη δυνατότητα παρακολούθησης παραδόσεων για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε τις καινοτομίες του προγράμματος, όπως η ζωντανή διερμηνεία στη νοηματική και η προοπτική προσθήκης υποτιτλισμού. «Αυτές οι υπηρεσίες αναμένονται να φέρουν κοντά τους μαθητές», προσέθεσε.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει 11 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί στα 19 για τα Γενικά Λύκεια και 26 για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων κατά τη διάρκεια του μαθήματος, που θα απαντώνται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν και δεν θα μπορούν να παρεμβαίνουν. Οι παραδόσεις θα υλοποιούνται από το στούντιο του υπουργείου, όπου και οι συνολικά 79 εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία για τη βελτίωση της διδασκαλίας, παρέχοντας σημειώσεις και τεστ στους μαθητές.

Το πρόγραμμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα http://digitalschool.gov.gr.

Πηγή: naftemporiki.gr