Οδηγός με ιστορικό αλκοόλ τραυμάτισε οικογένεια στη Θέρμη και οδηγήθηκε στις φυλακές

Οδηγός με ιστορικό αλκοόλ τραυμάτισε οικογένεια στη Θέρμη και οδηγήθηκε στις φυλακές

Ένας 46χρονος οδηγός, που κατηγορείται για την πρόκληση σοβαρών τραυματισμών σε ένα ζευγάρι και το δύο ετών παιδί τους στη Θέρμη, οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για «επικίνδυνη οδήγηση», καθώς και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή» (πλημμέλημα).

Κατά την απολογία του, φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε καταναλώσει ένα ποτήρι τσίπουρο κατά τη διάρκεια γεύματος πριν από το περιστατικό. Υποστήριξε ότι δεν ανέπτυξε ταχύτητα και ότι ο δρόμος στο σημείο της παράσυρσης είναι «επικίνδυνος». Αξιολογώντας την κατάσταση και το ιστορικό του, το οποίο περιλαμβάνει πέντε προηγούμενες συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτησή του.

Η πιο πρόσφατη σύλληψη του 46χρονου συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου, όταν παρέσυρε την οικογένεια στην επαρχιακή οδό Περαίας-Πολυγύρου. Μετρήσεις μετά το τροχαίο έδειξαν ότι το επίπεδο αλκοόλ του ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, ξεπερνώντας το επιτρεπτό όριο οδήγησης.

Σχετικά με την κατάσταση της οικογένειας που επλήγη, οι δύο γονείς, 37 και 34 ετών αντίστοιχα, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», με τον 37χρονο να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η 34χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση διακοπής της εγκυμοσύνης της λόγω επιπλοκών.

Το δύο ετών παιδί τους νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

Πηγή: newsbomb.gr