Οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ παρασύρει οικογένεια στη Θεσσαλονίκη με τραγικές συνέπειες

Οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ παρασύρει οικογένεια στη Θεσσαλονίκη με τραγικές συνέπειες

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 46χρονος οδηγός που προκάλεσε ένα σοβαρό τροχαίο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είχε παλαιότερες παραβάσεις σχετικές με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτές οι παραβάσεις είχαν συνοδευτεί από διοικητικά μέτρα και πρόστιμα. Το περιστατικό συνέβη προχθές και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ζευγαριού με το 2χρονο παιδί τους, ενώ η γυναίκα έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε.

Οι έλεγχοι για την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος είναι εντατικοί, καθώς οι αρχές επισημαίνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος για τη δημόσια ασφάλεια. Έτσι, τονίζεται ότι η ασφάλεια στους δρόμους είναι η κορυφαία προτεραιότητα, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

Την ημέρα του ατυχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή ποινικών κυρώσεων, καθώς και σε επιπλέον διοικητικές διαδικασίες σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει δράσεις προκειμένου να ενισχύσει τη βεβαίωση παραβάσεων και να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις σε όσους παραβαίνουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Πηγή: newsbomb.gr