Πολυάριθμες Συλλήψεις Σημαντικού Κυκλώματος Απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mwLi3wXRD6U[/embed]

Πολυάριθμες Συλλήψεις Σημαντικού Κυκλώματος Απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mwLi3wXRD6U[/embed]

Ποινική δίωξη έχει επιβληθεί σε βάρος οκτώ κακουργημάτων και δύο πλημμελημάτων για τους συλληφθέντες που εμπλέκονται σε κύκλωμα απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ. Συνολικά, 16 άτομα έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, ιδιοκτητών και υπαλλήλων φαρμακείων, καθώς και ενός ιατρικού επισκέπτη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες περιλαμβάνουν:

– Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
– Απάτη κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ
– Ψευδής βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ
– Πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ
– Διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό
– Παράβαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000 ευρώ
– Ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Αναφορικά με τα πλημμελήματα, οι κατηγορούμενοι βαραίνουν με κατηγορίες, όπως η κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων και η βία κατά υπαλλήλου. Οι συλληφθέντες έχουν πλέον παραπεμφθεί σε ανακριτή και έχουν ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Στη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.000 φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και 451.140 ευρώ. Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στον Οργανισμό ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ. Ορισμένα από τα φάρμακα που ψευδώς συνταγογραφούνταν τελούν σε έλλειψη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πηγή: naftemporiki.gr