Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την Υγεία και τον Ιατρικό Κλάδο

Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την Υγεία και τον Ιατρικό Κλάδο

Το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για την κατάργηση του Claw back και τη διαγραφή των υπερχρεώσεων παραμένει επίκαιρο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Πατούλης, επανέλαβε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εστιάζοντας στην ανάγκη αποπληρωμής των οφειλών σε περισσότερες δόσεις, δεδομένου ότι οι πάροχοι έχουν αντιμετωπίσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε και την ανάγκη για άμεση ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων και επισκέψεων, καθώς και αύξηση των τιμών αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτή η ανάγκη είναι χρόνιο αίτημα του ΙΣΑ, της Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΚΕ) και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων.

Αναφορά έγινε επίσης στα προβλήματα που έχουν προκύψει με το πιλοτικό πρόγραμμα κλεισίματος ραντεβού μέσω του ΕΟΠΥΥ, το οποίο παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πλατφόρμα σχεδιάζεται να λειτουργήσει κανονικά από τον Νοέμβριο και οι προτάσεις του ΙΣΑ θα ληφθούν υπόψη για την άμεση αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Γεωργιάδης εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία με τον ΙΣΑ ώστε να βρεθούν λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ιατρικό κλάδο. Ο Γ. Πατούλης επισήμανε τη σημασία της υγειονομικής υποστήριξης λέγοντας: «Η υγεία χωρίς γιατρούς δεν μπορεί να υπάρχει».

Πηγή: naftemporiki.gr