Ψηφιακό Φροντιστήριο Νέα Στήριξη για Μαθητές Γ Λυκείου

Ψηφιακό Φροντιστήριο Νέα Στήριξη για Μαθητές Γ Λυκείου

Αύριο, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα έχουν την πρώτη τους επαφή με το Ψηφιακό Φροντιστήριο, που έχει χαρακτηριστεί ως «η μεγάλη καινοτομία» της φετινής σχολικής χρονιάς από το υπουργείο Παιδείας. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αναγνωρίζεται ως «εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων» και φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών από την Ε΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου.

Η πλατφόρμα digitalschool.gov.gr θα προσφέρει στους περίπου 120.000 μαθητές της Γ΄ Λυκείου τη δυνατότητα να εγγραφούν δωρεάν και να έχουν πρόσβαση σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες. Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά παραδόσεις για όλη την ύλη στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει έμφαση στην υλοποίηση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου ως μέρος του ευρύτερου σχεδίου για το Ψηφιακό Σχολείο, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο. Συνολικά, 98 εκπαιδευτικοί θα παρέχουν εξατομικευμένη υποστήριξη στους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα οποία καλύπτουν 45 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής και θα έχουν πρόσβαση σε όλη τη διδακτέα ύλη σε ηλεκτρονική μορφή. Εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις θα είναι διαθέσιμο, με στόχο να αναρτηθούν 2.500 βίντεο με διδακτικό περιεχόμενο από την Ε΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου μέχρι το τέλος του 2025.

Πηγή: newsbomb.gr