Ραγδαία Άνοδος για τις Μετοχές της Navios Maritime Partners με Ιστορικό Ρεκόρ

Ραγδαία Άνοδος για τις Μετοχές της Navios Maritime Partners με Ιστορικό Ρεκόρ

Η μετοχή της Navios Maritime Partners έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ που δεν είχαν παρατηρηθεί τα τελευταία εννέα χρόνια. Η ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα τη Wall Street και ιδιοκτησία της Αγγελικής Φράγκου, έχει επιτύχει δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες στόλους που είναι καταχωρημένοι στις αγορές των ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι στρατηγικές της αποδίδουν καρπούς.

Την περασμένη Παρασκευή, η τιμή της μετοχής της Navios έκλεισε στα 57,1 δολάρια, φτάνοντας τα υψηλά επίπεδα που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο του 2015. Αξιοσημείωτο είναι πως στο πενταετές διάστημα, η μετοχή έχει εκτοξευθεί κατά 218%, ενώ το περασμένο 12μηνο έχει σημειώσει αύξηση 104%.

Ο στόλος της Navios Partners περιλαμβάνει 74 ξηρούς φορτωτές, 56 τάνκερ και 48 πλοία μεταφοράς κοντέινερ. Στους νέους τάνκερ περιλαμβάνονται 20 μονάδες (14 Aframax/LR2 και 6 MR2), οι οποίες αναμένονται μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2028, καθώς και επτά νέα πλοία μεταφοράς κοντέινερ, αναμένοντας παράδοση έως το 2026. Εντούτοις, ο στόλος δεν περιλαμβάνει δύο MR2 τάνκερ και ένα Kamsarmax που βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει σχεδιάσει σημαντικά προγράμματα επενδύσεων και έχει πραγματοποιήσει σχετικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων ίδιων μετοχών μέσω προγράμματος repurchase ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι τις 12 Αυγούστου 2024, είχαν επαναγοραστεί 197.148 μετοχές αξίας περίπου 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η συνολική επιστροφή στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, φθάνει τα 12,8 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια παραμένουν διαθέσιμα για περαιτέρω επαναγορές.

Το συνολικό πρόγραμμα επενδύσεων της Navios Partners σε νέα πλοία αφορά 28 μονάδες, με συνολικά έξοδα που ξεπερνούν τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτές, οι 20 θα είναι τάνκερ και οι 8 πλοία μεταφοράς κοντέινερ.

Πηγή: naftemporiki.gr