Στρατηγική του ΟΑΣΘ για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής

Στρατηγική του ΟΑΣΘ για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) έχει θέσει στο επίκεντρο των δράσεών του την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος που προέρχεται από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, δήλωσε ότι η αποκατάσταση του ελέγχου κομίστρου και η ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης είναι κρίσιμα βήματα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο ΟΑΣΘ προγραμματίζει μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του, θα γίνει πιλοτική εφαρμογή της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή πόρτα σε δέκα επιλεγμένες λεωφορειακές γραμμές. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση στα λεωφορεία, η οποία θα προτρέπει τους επιβάτες να χρησιμοποιούν εισιτήριο και θα ενημερώνει για τις κυρώσεις.

Η ενημέρωση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων σε σχολεία αποτελεί επίσης σημαντικό κομμάτι της καμπάνιας. Η στόχευση στη νέα γενιά θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης από μια πρώιμη ηλικία.

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση αυτών των μέτρων, ο ΟΑΣΘ σχεδιάζει να προσλάβει τουλάχιστον 60 επιπλέον ελεγκτές, με στόχο τον πολλαπλασιασμό των ελέγχων και την εφαρμογή προστίμων για τη μη χρήση εισιτηρίου. Για το σκοπό αυτό, θα προκηρυχθεί δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Ο κ. Ταγγίρης κάλεσε τους επιβάτες να συμμορφώνονται με τη χρήση εισιτηρίου, τονίζοντας ότι η ενίσχυση των ελέγχων αποσκοπεί στην προαγωγή της συμμόρφωσης και όχι στην αύξηση των προστίμων. Οι αστικές συγκοινωνίες, όπως επισήμανε, αποτελούν δημόσιο αγαθό, και η χρηματοδότηση τους προέρχεται κυρίως από τα εισιτήρια.

Πηγή: naftemporiki.gr