Συλλήψεις Παράτυπων Μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα σε Δύο Περιστατικά

Συλλήψεις Παράτυπων Μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα σε Δύο Περιστατικά

Δεκάδες αλλοδαποί – παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν το τελευταίο 48ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε 32 αλλοδαπούς (12 άνδρες, 7 γυναίκες και 13 ανήλικους) και κατευθυνόταν προς το Αγαθονήσι, ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Ο χειριστής του, ένας 37χρονος Παλαιστίνιος, δεν ανταποκρίθηκε στα προειδοποιητικά σήματα του σκάφους του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ρίχθηκαν προειδοποιητικές βολές και το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου στη Σάμο. Ο 37χρονος οδηγήθηκε στη σύλληψη λόγω παράνομης εισόδου στη χώρα και διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε από το λιμεναρχείο Σάμου, το οποίο διεξάγει προανάκριση.

Σε άλλη περίπτωση, το Σάββατο, η λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου που κινούταν με ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές και προερχόταν από το Αγαθονήσι, όπου είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς. Ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στο σημείο, και όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε με τα σήματα.

Ακολούθησε καταδίωξη που οδήγησε στην ακινητοποίηση του σκάφους και στη σύλληψη του 28χρονου χειριστή, υπηκόου Συρίας, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη ξηρά, στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου εντόπισαν δεκαοκτώ αλλοδαπούς (17 άνδρες και 1 ανήλικο).

Πηγή: newsbomb.gr