Σύλληψη διακινητών παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας μετά από καταδίωξη

Σύλληψη διακινητών παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας μετά από καταδίωξη

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα μετά από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο Ι.Χ. με πολλούς επιβάτες. Ο οδηγός, όμως, αγνόησε τις εντολές των αστυνομικών και επιχείρησε να διαφύγει.

Η καταδίωξη κατέληξε στην ακινητοποίηση του οχήματος, στο οποίο επέβαινε ένας 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και μια 45χρονη γυναίκα, καθώς και επτά παράτυποι μετανάστες από το Νεπάλ. Αυτοί μεταφέρονταν στην Αθήνα με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή.

Οι αστυνομικές αρχές, μετά από έρευνα, εντόπισαν στην Αθήνα την οικία του κυκλώματος, όπου βρέθηκαν άλλοι 11 παράτυποι μετανάστες από το Νεπάλ και το Θιβέτ. Στη συνέχεια, σχηματίστηκε δικογραφία κατά του 47χρονου και της 45χρονης για διάφορες κατηγορίες, περιλαμβάνοντας τη διευκόλυνση παράτυπης εισόδου στην Ελλάδα και την επικίνδυνη οδήγηση.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι οι διακινητές είχαν παραλάβει τους μετανάστες κοντά στη μεθοριακή γραμμή με τη Βουλγαρία και τους μετέφεραν στην Αθήνα, με ποσά που κυμαίνονταν από 500 έως 1.000 ευρώ ανά άτομο. Στην κατοχή του οδηγού βρέθηκε πλαστό πακιστανικό δελτίο ταυτότητας και η συνοδηγός είχε μικροποσότητα κάνναβης.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη προώθηση των μεταναστών και κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν στην δικαιοσύνη και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: naftemporiki.gr