Σύλληψη οδηγού ταξί για φορολογικές παραβάσεις και παραποίηση ταξιμέτρου

Σύλληψη οδηγού ταξί για φορολογικές παραβάσεις και παραποίηση ταξιμέτρου

Ένας 49χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της έκδοσης φορολογικών αποδείξεων χρησιμοποιώντας εικονικό ΑΦΜ. Ο συγκεκριμένος οδηγός, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το ταξί από τον ιδιοκτήτη του, είναι κατηγορούμενος για παρεμβάσεις στη σφραγίδα του ταξιμέτρου και στο λογισμικό του. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του, εξέδωσε περισσότερες από 5.000 αποδείξεις.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι αρχές διαπίστωσαν ότι είχε αποκρύψει το ποσό των 79.286 ευρώ για το οποίο δεν είχε καταβληθεί ο αντίστοιχος ΦΠΑ. Με επιπλέον πληροφορίες, βρέθηκε ότι είχε εισπράξει μεγαλύτερο κόμιστρο σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις, θέτοντας το ταξίμετρο σε διπλή χρέωση κατά μη κανονισμένα ωράρια.

Ο 49χρονος οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες που περιλαμβάνουν την παραβίαση των νόμων που αφορούν τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, την καταδολίευση των οργάνων μέτρησης και την είσπραξη μεγαλύτερου κομίστρου από το επιτρεπόμενο. Αντίγραφο της φορολογικής μνήμης του ταξιμέτρου θα αποσταλεί για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο.

Πηγή: naftemporiki.gr