Σύλληψη Τούρκου με πλαστά έγγραφα και όπλα στη Χίο

Σύλληψη Τούρκου με πλαστά έγγραφα και όπλα στη Χίο

Στην κατοχή ενός 30χρονου Τούρκου, ο οποίος είχε εντοπιστεί και παρακολουθείτο από καιρό από την ΕΥΠ, βρέθηκαν πλαστά έγγραφα και πιστόλι. Ο συλληφθείς, που συνελήφθη στη Χίο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η σύλληψή του, που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου, δεν ήταν τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος συνδέεται με το τουρκικό οργανωμένο έγκλημα και οι έρευνες εστιάζουν στη δράση του. Η ΕΥΠ είχε αποστείλει μια απορρήτη έκθεση στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την εμπλοκή του στο οργανωμένο έγκλημα, όπως επίσης και για τις σχέσεις του με άλλες εγκληματικές οργανώσεις που ενδέχεται να σχετίζονται με μια θανατηφόρα επίθεση στην Αρτέμιδα πριν από περίπου έναν χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον τόπο διαμονής του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας, 41 φυσίγγια, καθώς και δύο έγγραφα ιταλικών αρχών, τα οποία παρουσίαζαν ενδείξεις πλαστότητας. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο εξετάζεται από τις αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε τις κατηγορίες εις βάρος του 30χρονου και επισημαίνει ότι το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χίου.

Πηγή: newsbomb.gr