Σύλληψη ζευγαριού για απάτες σε ηλικιωμένους στο Νέο Ηράκλειο

Σύλληψη ζευγαριού για απάτες σε ηλικιωμένους στο Νέο Ηράκλειο

Στη σύλληψη ενός 25χρονου και μιας 40χρονης προχώρησαν οι αρχές στο Νέο Ηράκλειο, καθώς κατηγορούνται για απάτες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ως λογιστές και προσέγγισαν μια 95χρονη στην περιοχή του Χολαργού με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.320 ευρώ από την ηλικιωμένη και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε χάρη σε στοχευμένες αναζητήσεις από την Ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία εντόπισε το αυτοκίνητό τους επί της Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι. Όταν οι αστυνομικοί τους κάλεσαν σε έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τη σύλληψη, όμως οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο, χάρη στον συντονισμό του Κέντρου και τη συνδρομή περιπολιών και δικύκλων.

Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 1.320 ευρώ, που είχαν κλέψει νωρίτερα, καθώς και μια περούκα που χρησιμοποίησε η 40χρονη για να δυσκολέψει την ταυτοποίησή της. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού προέκυψαν έξι ακόμα περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, όπου σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις η 40χρονη είχε χρησιμοποιήσει την εν λόγω περούκα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους.

Πηγή: naftemporiki.gr