Συνελήφθησαν δύο άνδρες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 54χρονου και δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος ενός 71χρονου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αρχές αξιοποίησαν δεδομένα και πληροφορίες που προήλθαν από διεθνή συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές και εντόπισαν δύο διαδικτυακούς χρήστες στην Ελλάδα. Οι χρήστες αυτοί κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια διαδικτυακή εφαρμογή και να λάβουν υλικό που σχετίζεται με την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Μετά την ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικών λειτουργών. Κατά την έρευνα, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μια κάρτα SIM και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Στην οικία του 54χρονου, οι αρχές ανεύραν αρχεία (φωτογραφίες) που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εφηβικής ηλικίας, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ η δικογραφία κατά του 71χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: naftemporiki.gr