Τέλος της ζωής ενός 15χρονου από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Τέλος της ζωής ενός 15χρονου από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τη βρετανική αστυνομία, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την εφαρμογή της εθνικής απαγόρευσης στα λεγόμενα «όπλα τύπου ζόμπι», η οποία στοχεύει στη μείωση των εγκλημάτων με μαχαίρι. Το αγόρι βρέθηκε τραυματισμένο από αστυνομικούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε κλήση για ταραχές σε οικιστική περιοχή του Γούλιτς περίπου στις 6:35 το απόγευμα της Κυριακής. Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επισημαίνει ότι το περιστατικό προκαλεί ανησυχία, ιδίως σε μια περίοδο που καταγράφεται αύξηση των εγκλημάτων με μαχαίρι και της κατοχής μαχαιριών από νέους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών έως τον Μάρτιο, έχουν αναφερθεί 50.510 εγκλήματα που περιλαμβάνουν μαχαίρια στην Αγγλία και την Ουαλία, αυξημένα κατά 4% συγκριτικά με το 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από αύριο Τρίτη θα είναι παράνομο να φέρει κάποιος μαχαίρι τύπου “ζόμπι” ή ματσέτα, ενώ η κυβέρνηση προσφέρει αμνηστία και αποζημίωση στους πολίτες που θα παραδώσουν τέτοια μαχαίρια. Η απαγόρευση περιλαμβάνει μαχαίρια με λάμα άνω των 20 εκατοστών και με οδοντωτή λεπίδα, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται από εγκληματικές συμμορίες.

Πηγή: naftemporiki.gr