Το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Πάτρα με Αφορμή τα 50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Πάτρα με Αφορμή τα 50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Αρχισε το απόγευμα του Σαββάτου το 18ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κυπριακό ακριτικό τραγούδι «Τέσσερα τζιαι τέσσερα», το οποίο αναφέρεται στο φόνο ενός μικρού αγοριού στο πηγάδι, και συνοδεύτηκε από χορευτική απόδοση από το Τμήμα Χορού του Δήμου Πατρέων.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κάτι που υπογράμμισαν οι κυπριακοί χοροί που ακολούθησαν. Πριν την έναρξη των χορών, ο ηθοποιός και δάσκαλος υποκριτικής Γιώργος Συμεωνίδης, μαζί με την καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής Μελίνα Γιαλαμά, που παρουσίαζε με το δικό της μοναδικό στυλ, κάλεσαν τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη να απευθύνει τον χαιρετισμό του.

Μια ξεχωριστή προσθήκη φέτος ήταν η εθελόντρια διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας, Λαμπρινή Παπαπροκοπίου, η οποία βρισκόταν δίπλα στον περιφερειάρχη, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε άτομα με ανάγκες ακοής.

Πηγή: naftemporiki.gr