Τρείς συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για επεισόδιο στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Τρείς συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για επεισόδιο στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε χθες στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Το συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών για τη μη λειτουργία ασανσέρ στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εμπόδισαν τον πρύτανη Χαράλαμπο Φείδα να αποχωρήσει από εκδήλωση που πραγματοποιούταν εκεί.

Από τους πέντε συλληφθέντες, δύο (μία 26χρονη και ένας 20χρονος) αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, θα παραμείνουν υπό κράτηση. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης περιουσίας, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της απείθειας.

Οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι συνδέονται με ρίψεις αντικειμένων κατά αστυνομικών που κλήθηκαν στο σημείο και με την άρνησή τους να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση. Εν τω μεταξύ, συλλογικότητες καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταγωγής των συλληφθέντων.

Πηγή: naftemporiki.gr