Αυξημένη επιδότηση στις επιχειρήσεις καταλυμμάτων προβλέπει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22, παρέχοντας επιπλέον κίνητρα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά φέτος η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο (τον μήνα αιχμής της τουριστικής περιόδου), ενώ παράλληλα υιοθετείται η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και οι πληρωμές στους δικαιούχους.

Τόσο οι επιχειρήσεις καταλυμμάτων όσο και οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα 23:59, μετά τη νέα παράταση που έδωσε ο Οργανισμός για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι συνολικά υποβλήθηκαν 353.540 αιτήσεις δικαιούχων για 648.369 επιταγές, ενώ έως τώρα έχουν υποβληθεί 1.689 αιτήσεις συμμετοχής τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 €. Το πρόγραμμα διαρκεί από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή αιτήσεων παρόχων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού.

Πηγή: patrastimes.gr