Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κώστας Μάρκου, σχετικά με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, ύψους 600 ευρώ μηνιαίως, καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και την άμεση ένταξή τους στα ΒΑΕ

Η σχετική Αναφορά, η οποία συνυπογράφεται από 29 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατατίθεται σε συνέχεια Επιστολής-Αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Π.Ο.Ε.-Π.Φ.Υ. προς τους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, περιεχόμενο της οποίας είναι η επείγουσα οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας με το ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως για όλη τη διάρκεια της πανδημίας  και η ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Ο κ. Μάρκου καθώς και το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει εμπράκτως αυτούς που θυσιαστικά και αψηφώντας τον κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή, μοχθούν τους κρίσιμους αυτούς καιρούς, ώστε να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την καλούν να κάνει επειγόντως δεκτό το παραπάνω δίκαιο αίτημα.

Ας μην είναι η Ελλάδα η χώρα που θα αναγνωρίσει τελευταία από όλες τις άλλες χώρες, την τεράστια συνεισφορά των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, την αυταπάρνηση με την οποία εκτελούν το καθήκον τους, παρά τις ελλείψεις του συστήματος και την αντοχή, με την οποία καλούνται να εργαστούν. Όχι άλλα άδεια χειροκροτήματα.

Πηγή: patrastimes.gr