Λύση που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητεί η Κομισιόν, με τον εκπρόσωπό της για τις εξωτερικές υποθέσεις να τονίζει πως κανείς δεν θα ήθελε να δει δραματική κλιμάκωση και «ατυχές γεγονός».

Όπως τόνισε ο Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων αν υπάρχει σχέδιο Β σε περίπτωση «ατυχήματος» στην Ανατολική Μεσόγει, η ΕΕ εστιάζει στην εξεύρεση λύσης η οποία θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Στάνο σημείωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι «η πολιτική της ΕΕ στις εξωτερικές υποθέσεις πάντα ήταν ότι πρέπει να ακολουθούμε το σχέδιο Α. Το σχέδιο Β είναι επί της ουσίας να αποφεύγουμε να έχουμε σχέδιο Β ή να αποφεύγουμε την κατάσταση στην οποία χρειάζεται σχέδιο Β».

«Εστιάζουμε λοιπόν – πρόσθεσε – στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε, εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια και την προσοχή, στο να επιτύχουμε μία λύση και να αποφύγουμε να κλιμακωθεί μία κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε κάτι που κανείς δε θέλει να δει. Γιατί δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να δει μια ακόμη πιο δραματική κλιμάκωση και ένα ατυχές γεγονός. Γι’ αυτό όλες οι προσπάθειες εστιάζουν στην αποκλιμάκωση και το διάλογο και αυτό συμβαίνει τώρα» καταλήγει.

Πηγή: patrastimes.gr