Κόντρα για την ανομία στα ελληνικά πανεπιστήμια, την σωστή προφορά του Cambridge, τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τις αντιμνημονιακές κορώνες είχαν στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας την τοποθέτηση του γραμματέα του ΜεΡΑ25 για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ανέφερε πως «το μόνο σωστό που άκουσα από τον κ. Βαρουφάκη είναι το Cambridge. Αυτό τουλάχιστον το είπε με σωστή προφορά. Όλα τα άλλα ήταν τερατολογίες».

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του κ. Βαρουφάκη για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους ακαδημαϊκούς χώρους αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό σύμφωνα με το οποίο «πριν από περίπου ένα χρόνο κάποιοι από τη Νομική Αθηνών κάλεσαν την άμεση δράση για αντιμετώπιση σοβαρού περιστατικού. Όταν έφτασε αμέσως το περιπολικό επιτέθηκαν άτομα στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές. Οι δράστες σήμερα είναι κατηγορούμενοι και αυτό είναι ένα περιστατικό που συμβαίνει επί χρόνια στα πανεπιστήμιά μας. Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ζωές».

«Είπατε κ. Βαρουφάκη για τα μέσα αποβλάκωσης στα οποία εσείς επί χρόνια ήσασταν αναλυτής των μνημονίων λέγοντας ψέματα και καλλιεργόντας ψευδαισθήσεις. Και όταν αναλάβατε ευτυχώς δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να καταστρέψετε την Ελλάδα», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Σας καλώ να πάρετε τους βουλευτές σας και να κάνετε περίπατο στην ΑΣΟΕΕ, στο Μετσόβειο, στο ΕΚΠΑ, στου Ζωγράφου και στα Εξάρχεια και να δείτε ότι οι ακαδημαϊκές υποδομές παίρνουν μια εικόνα κανονικών ιδρυμάτων. Τα μέσα που εσείς χαρακτηρίζεται αποβλάκωσης ήταν για εσάς βήμα για να διασπείρετε ψεύδη φρικτά και αργότερα σας δόθηκε η ευκαιρία να καταστρέψετε τη χώρα. Όλα αυτά είναι περασμένα και ξεχασμένα. Σας αφήνω στην ζάλη των αναζητήσεών σας κ. Βαρουφάκη» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ανταπαντώντας ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 σημείωσε ότι «η παρουσία μου στα κανάλια μαζικής αποβλάκωσης ήταν ότι έβγαινα για τα μνημόνια που εσείς ψηφίσατε χωρίς να διαβάσετε. Δεν είστε γέννημα θρέμμα της ΝΔ κ. Χρυσοχοϊδη για να ξέρετε πρόσωπα και καταστάσεις. Μετά από μια από εκείνες τις παρουσίες μου στα μέσα αποβλάκωσης όπου βγήκα και μίλησα για τα μνημόνια ένας Αντώνης Σαμαράς με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ποτέ δεν είχε συγκινηθεί περισσότερο από όσα είπα».

Πηγή: patrastimes.gr