Με μια οικογένεια προτείνει να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών. Όπως είπε, αν υπάρχει ακόμη και ένας ασυμπτωματικός τότε μπορεί να υπάρξει κίνδυνος.

Παράλληλα, φάνηκε ιδιαιτέρως ενοχλημένη από τη συζήτηση που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες για το ρεβεγιόν, λέγοντας ότι τη στιγμή που τα κρούσματα είναι ακόμη στα 1000 και ο αριθμός των ασθενών που καταλήγουν παραμένει υψηλός, κακώς συζητάμε για τέτοια πράγματα. «Δεν χάθηκε ο κόσμος με ποιον θα φάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Λίγο σεβασμό για τους υγειονομικούς», πρόσθεσε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, τονίζοντας ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται στα όρια τους, ενώ είναι πολλοί και εκείνοι που νόσησαν επίσης και κατέληξαν. Υπενθύμισε δε, τον κίνδυνο της κοινής γρίπης καθώς Ιανουάριο-Φεβρουάριο παρατηρείται έξαρση.

Για την Εκκλησία
Η κ. Παγώνη, αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας, καθώς η ατμόσφαιρα οξύνεται τις τελευταίες ημέρες. «Άλλο η επιστήμη, άλλο η πίστη», σημείωσε. Ξέρουμε πώς μεταδίδεται σχολίασε, τονίζοντας ότι αν υπάρχει μια τόσο μεγάλη ανάγκη για Θεία Κοινωνία, τότε προτείνει να έρθει ο πιστός σε συνεννόηση με τον ιερέα ώστε να γίνει η λήψη της με κουταλάκι μιας χρήσης.

Βέβαια, επισήμανε ότι πιο ασφαλής στην παρούσα φάση, θα ήταν η ατομική προσευχή. «Έχουμε δει και ιερείς να νοσούν και να πεθαίνουν, αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι», κατέληξε.

Πηγή: patrastimes.gr