Εκταφές νεκρών για να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από κοροναϊό είναι το νέο κόλπο των αρνητών που αντιδρούν σε μέτρα και εμβολιασμούς. Μάλιστα, το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς εξελίσσεται σε φάμπρικα.

Ο πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως πρόκειται για μια πραγματικότητα που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί.

«Ο ρυθμός ζήτησης είναι πολύ μεγαλύτερος από το συνήθη ρυθμό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια πολύ λανθασμένοι ενημέρωση κυρίως από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα απ’ ό,τι φαίνεται πηγάζει από συγκεκριμένους ανθρώπους, κυρίως νομικοί. Ανάμεσα στις οδηγίες που δίνουν στο κοινό που θέλει να αμφισβητήσει την ύπαρξη του κοροναϊού είναι και ότι μπορούν να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή είτε σε εκταφή, εάν έχει προηγηθεί ταφή» είπε, μιλώντας στο OPEN.

«Ο τελικός κριτής ειδικά για τις εκταφές είναι ο εισαγγελικός λειτουργός. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αρκεί να το ζητήσουν, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα θα πρέπει να αμφισβητήσουν το πιστοποιητικό θανάτου, άρα είναι στην τελική κρίση του εισαγγελέα» συνέχισε ο κ. Λέων.

Ο ίδιος τόνισε πως στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία εκταφή και στην Αττική δύο με τρεις εκταφές. Ο ίδιος έκανε για μαζικές αιτήσεις εκταφών νεκρών, αλλά και για νεκροψίες – νεκροτομές.

Από την πλευρά της η Άννα Ζαΐρη, επίτιμη αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε πως «το να ζητήσει κάποιος την περαιτέρω διερεύνηση των αιτίων θανάτων ενός συγγενή του είναι δικαίωμά του. (…) Η εκταφή για διαπίστωση από θάνατο λόγω κοροναϊού είναι ατελέσφορη γιατί θα διαπιστωθεί ο θάνατος από την ανεπάρκεια κάποιου άλλου οργάνου» είπε.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Πηγή: patrastimes.gr