Λογικά δεν υπάρχει πια άνθρωπος που να μην ξέρει τουλάχιστον τα βασικά συμπτώματα της λοίμωξης από κορονοϊό, η οποία προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Αν και ο κορονοϊός μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, μια μελέτη από τα τέλη του περασμένου έτους αποκάλυψε ποιο είναι το πιο κοινό πρώτο σημάδι της COVID-19.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο κορονοϊός προκαλεί συνήθως κόπωση στα αρχικά στάδια της COVID-19. Η COVID Symptom Study, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, διαπίστωσε ότι το 82% των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό παρουσίασαν κόπωση ως πρώιμο σύμπτωμα. Το δεύτερο πιο συχνό σύμπτωμα που αναφέρθηκε ήταν ο πονοκέφαλος.

Κορονοϊός: Κόπωση και πονοκέφαλος είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόπωση και ο πονοκέφαλος από μόνα τους συνήθως ΔΕΝ είναι ενδεικτικά μιας λοίμωξης COVID-19. Συνήθως συνοδεύονται από πολλά άλλα συμπτώματα. Με άλλα λόγια, εάν αισθάνεστε λίγο καταβεβλημένοι, ή τυχαίνει να έχετε πονοκέφαλο, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε χωρίς να εμφανιστούν άλλα συμπτώματα. Μάλιστα, η μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις το 3% των ατόμων με COVID-19 ανέφεραν ότι είχαν ως μοναδικά συμπτώματα την κόπωση ή/και τον πονοκέφαλο.

Πηγή: patrastimes.gr