Έντονος προβληματισμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Αγρινίου και του Μεσολογγίου σε ότι αφορά την καταγραφή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το γεγονός ότι έχει καταγραφεί και ένα ακόμα κρούσμα στην περιοχή του Θέρμου, για το οποίο αναμένεται η τελική έκδοση των αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα αποτελέσματα για επιβεβαίωση καταγραφής των κρουσμάτων κορονοιού στην περιοχή του Μεσολογγίου, έχει θέσει τις μονάδες υγείας της περιοχής σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του agrinionews.gr ,  το χθεσινό κρούσμα αφορά  28χρονη γυναίκα απο το Αγρίνιο η οποία ωστόσο αυτό τον καιρό βρίσκεται σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα ωστόσο με άλλες πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ έχει επιμερίσει κρούσμα νεαρής γυναίκας στην περιοχή του Θέρμου την περασμένη Παρασκευή, 7 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η λίστα περιλάμβανε δύο στην Αιτωλοακαρνανία.

Τότε εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για τους δύο ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού. Ωστόσο πλέον προκύπτουν νέα δεδομένα, καθώς φαίνεται πως ο ένας παίκτης δηλώθηκε σε άλλο νομό (όπου η μόνιμη κατοικία του) και το δεύτερο κρούσμα της λίστας αφορούσε τελικά τη γυναίκα από το Θέρμο.
Σημειωτέον εξάλλου πως σήμερα διακινούνται πληροφορίες για ύπαρξη κρουσμάτων και στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται πλέον και οι υγειονομικές αρχές στο Μεσολόγγι καθώς τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν τρία κρούσματα της COVID-19 μετά από τεστ που έγιναν.

Πιο συγκεκριμένα θετικοί στην COVID-19 βρέθηκαν ένας 60χρονος κατά τη διάρκεια προ εγχειρητικού ελέγχου και ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου Μεσολογγίου μετά την επιστροφή του από άδεια. Το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα του επαναληπτικού τεστ και οι εκτιμήσεις είναι ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να είναι αρνητικό.

Το τρίτο περιστατικό αφορά 40χρονο από το Χρυσοβέργι που προσήλθε μόνος του για έλεγχο και διαπιστώθηκε θετικός στην COVID-19 και μετρά τις οδηγίες βρίσκεται σε «καραντίνα» στο σπίτι του και παράλληλα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Εντός της ημέρας θα γίνει συνεδρίαση της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου Μεσολογγίου για αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό των μέτρων που θα ληφθούν για την θωράκιση του ιδρύματος.

Πηγή: patrastimes.gr