Ανησυχώντας για τις διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία του νέου κορονοϊού σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι «αναβάλλεται» η επαναλειτουργία των κλειστών χώρων των εστιατορίων, που αρχικά προβλεπόταν να ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου.

 «Δεν είναι τώρα η στιγμή για να ξεκινήσουμε. Παρακολουθούμε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας (…) και ανησυχούμε όλοι βλέποντας ότι το να τρως στο εσωτερικό ενός εστιατορίου έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα», είπε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο κορονοϊός και η Νέα Υόρκη

Ο ντε Μπλάζιο δεν διευκρίνισε πότε θα επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια αυτά. Να σημειωθεί ότι τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ δεν πρόκειται να ξανανοίξουν πριν από τον Ιανουάριο του 2021. «Δεν θα είναι για πάντα, είναι μόνο μια αναβολή. Πρέπει να περιμένουμε, να έχουμε την απόδειξη ότι μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια», επέμεινε.

Η αμερικανική μεγαλούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας και μετρά 22.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό. Την τελευταία περίοδο τα κρούσματα μειώθηκαν θεαματικά, αλλά η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας γίνεται με διστακτικά βήματα, ιδίως επειδή η επιδημία αναζωπυρώνεται το διάστημα αυτό στις νότιες και δυτικές Πολιτείας. Σήμερα, μόνο 40 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία και μόνο το 1% όσων εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2.

Οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων λειτουργούν κανονικά από τις 22 Ιουνίου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην συνωστίζονται οι πελάτες. Την ίδια ημέρα επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια, καθώς και πολλά άλλα καταστήματα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Στις δημοτικές παραλίες, ιδίως στις πολυσύχναστες του Κόνεϊ Άιλαντ, επιτρέπεται από σήμερα το μπάνιο.

Ο δήμαρχος είπε εξάλλου ότι σκοπεύει να ανοίξει μέχρι την 1η Αυγούστου και 15 δημοτικές πισίνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πηγή: patrastimes.gr