Σύμφωνα με το “Open TV”, στο τραπέζι υπάρχει σχέδιο διακομιδής ασθενών από την Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αττικής με τρένα.

Το συγκεκριμένο σενάριο, εξετάζεται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν αεροκομιδές από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αν χρειαστεί, σύμφωνα με το Open TV.

Κορωνοϊός: Χαμόγελα στη Θεσσαλονίκη, τι έδειξαν τα λύματα

Εν μέσω πολέμου με τον κορωνοϊό, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται η πρώτη αχτίδα ελπίδας για τη νίκη. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμη και ήδη σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου υπάρχουν αισιόδοξα στοιχεία.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τη”ΕΡΑ”, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης για επιπέδωση της καμπύλης.

«…Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση.

Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς», είπε.

Πηγή: patrastimes.gr