Εξιτήριο θα λάβει σε λίγες ώρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο πλανητάρχης ανακοίνωσε τα ευχάριστα λίγο πριν τις επίσημες δηλώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ.

Ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την δεύτερη δόση ρεμδεσιβίρης το Σάββατο και «σήμερα αισθάνεται καλά», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο δρ. Μπράιν Γκαριμπάλντι, μέλος της ιατρικής ομάδας του Τραμπ.

Ο θεράπων ιατρός επεσήμανε ότι ο πρόεδρος «συνεχίζει να φαίνεται και να αισθάνεται έτσι» όπως ήλπιζε το ιατρικό επιτελείο προκειμένου να λάβει εξιτήριο τη Δευτέρα και να συνεχίσει τη θεραπεία του στον Λευκό Οίκο.

Το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά είναι καλύτερα και δεν έχει πλέον πυρετό, δήλωσε εξάλλου ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed. Μετά την αιφνίδια πτώση του οξυγόνου κάτω από το 94% στον πρόεδρο χορηγήθηκε οξυγόνο.

Εντωμεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής ο Τραμπ άφησε για λίγο το ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ για να επιβιβαστεί σε ένα SUV και να προσεγγίσει πλήθος υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί και τον επευφημούσαν έξω από το νοσοκομείο. Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι όλες οι «κατάλληλες προφυλάξεις» είχαν παρθεί, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν την κίνηση του προέδρου, υποστηρίζοντας ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των πρακτόρων που τον συνόδευαν.

Εντωμεταξύ, ανώτατος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου διαμήνυσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση στα πρωτόκολλα ασφαλείας αναφορικά με τις επερχόμενες προεκλογικές ομιλίες, διαβεβαιώνοντας ότι ήδη τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σημειώνεται ότι τόσο το τεστ του δημοκρατικού υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα Τζο Μπάιντεν, όσο και το τεστ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και της συζύγου του Κάρεν Πενς βγήκαν αρνητικά.

Πηγή: patrastimes.gr