Την επιβολή lockdown τα Σαββατοκύριακα ζητά ο δήμαρχος της Νίκαιας στη Γαλλία προκειμένου να ανακοπεί η εισροή επισκεπτών, επισημαίνοντας ότι οι τουρίστες είναι καλοδεχούμενοι υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά η πόλη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης στα κρούσματα κορωνοϊού.

Η Νίκαια έχει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία, με 740 νέα κρούσματα ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τον ιστότοπο Covidtracker.fr -ποσοστό τριπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν δήλωσε, έχει δηλώσει η κυβέρνηση θα αποφασίσει αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων με στόχο τον έλεγχο του ιού στην πόλη.

«Χρειαζόμαστε ισχυρά μέτρα που εκτείνονται πέραν της πανεθνικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 μ.μ., είτε πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, είτε μερικό και με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια lockdown. Ένα lockdown το Σαββατοκύριακο θα είχε νόημα […] θα σταματούσε την εισροή επισκεπτών» δήλωσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, στον ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo.

«Ο καιρός είναι καλός, όλοι σπεύδουν να έρθουν εδώ. Ένα lockdown τα Σαββατοκύριακο θα το ανέκοπτε αυτό, χωρίς να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στην πόλη» επισήμανε.

Ο Εστροζί είπε ότι τα ποσοστά κρουσμάτων είχαν καταγράψει άλμα λόγω της μαζικής εισροής τουριστών κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. Οι διεθνείς πτήσεις προς την πόλη είχαν αυξηθεί από 20, μία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, σε 120 κατά τη διάρκεια των εορτών -και όλα αυτά χωρίς οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού στη χώρα προέλευσης ή κατά την άφιξή τους.

«Θα χαρούμε να δεχθούμε πολλούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, μόλις κερδίσουμε αυτή τη μάχη, αλλά είναι καλύτερο να έχουμε μια περίοδο κατά την οποία λέμε ‘Μην έρθετε εδώ, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή’. Η προστασία της Νίκαιας είναι η προτεραιότητά μου» υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: patrastimes.gr