Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με το βαρύτερο πλήγμα από τον κορονοϊό, σε απόλυτους αριθμούς, στον κόσμο
Στις ΗΠΑ καταγράφηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου νέο αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90.000, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Η χώρα, όπου είναι σε εξέλιξη αναζωπύρωση της πανδημίας από τα μέσα Οκτωβρίου, κατέγραψε 91.290 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου ως χθες Πέμπτη, με βάση την επισκόπηση από το Γαλλικό Πρακτορείο των δεδομένων του πανεπιστημίου ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Συνολικά, στη χώρα έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της. Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο, άλλοι 1.021 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, σε απόλυτους αριθμούς. Ως χθες, Πέμπτη, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 228.625 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα. Το τρέχον διάστημα, η πανδημία μαίνεται στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ και σε μεσοδυτικές πολιτείες.

Πηγή: patrastimes.gr