Ερευνητικό ινστιτούτου που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, φιλοδοξεί να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς, το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR) θα ξεκινήσει τις δοκιμές από κοινού με το υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο. Το IIBR εργάζεται σε ένα εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό εδώ και 6 μήνες και άρχισε τις δοκιμές σε ζώα τον Μάρτιο.

Επιτυχημένα τα πρώτα πειράματα για το εμβόλιο του κορωνοϊού
«Όλα τα αρχικά πειράματα που ήταν επιτυχημένα… δίνουν πολλές ελπίδες», επισήμανε ο Γκαντς, μετά την επίσκεψή του στο ινστιτούτο στο Νες Ζιόνα, σε απόσταση 25 χλμ νότια του Τελ Αβίβ. Ο Σμούελ Σαπίρα, ο διευθυντής του IIBR, δήλωσε από την πλευρά του: «Υπάρχει ένα εξαίρετο εμβόλιο… Έχουμε το προϊόν στα χέρια μας».

Η είδηση έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να παράξει μαζικά το δικό της εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό από τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ αμφισβήτησε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού σκευάσματος, αφού σύμφωνα με τον οργανισμό, δεν φαίνεται να έχει περάσει τις τρεις προβλεπόμενες φάσεις.

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ
Τα κρούσματα νέου κορωνοϊού στο Ισραήλ καταγράφουν αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και σε μια σειρά από άλλες χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 78.500, με τον αριθμό των θανάτων από τη νόσο στους 569.

Πηγή: patrastimes.gr