Ένας 66χρονος είναι το 265ο θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, ένας ακόμα συμπολίτης μας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μία 88χρονη γυναίκα κατέληξε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η 88χρονη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 66χρονος, όσο και η 88χρονη, διέμεναν στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι, το οποίο αποτέλεσε εστία μετάδοσης του κορονοϊού.
Χτες, Κυριακή (30/08), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 157 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα καθώς και ακόμη δύο καταγεγραμμένους θανάτους.

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ελάχιστα μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η ανησυχία των επιστημόνων παραμένει, καθώς συνεχίζεται η έξαρση του κορονοϊού στις νεαρές ηλικίες.

«Πονοκέφαλο» σε επιστήμονες και κυβέρνηση προκαλεί και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων ανευθυνότητας και απειθαρχίας, από πολίτες και επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν τις οδηγίες για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας κορονοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τα 1.500 την τελευταία εβδομάδα και των θανάτων τους 20, οι αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων πρόληψης. Μικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του ΕΟΔΥ και της αστυνομίας, διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους για κορονοϊό στους ταξιδιώτες πτήσεων εσωτερικού από νησιά με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Πάρος, η Μύκονο και η Σαντορίνη.

«Κλειδί» για ασφαλή συμπεράσματα αποτελεί η επιστροφή στα αστικά κέντρα όλων των παραθεριστών του Αυγούστου, με τους ειδικούς να απευθύνουν έκκληση να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Πηγή: patrastimes.gr