Για τον κινδύνο του εφησυχασμού, που μπορεί να οδηγήσει σε μια δραματική αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και σε έκρηξη των κρουσμάτων ημερησίως στα 500, προειδοποίησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.
Τόνισε ότι η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα, ενώ για το αρνητικό ρεκόρ των 293 νέων κρουσμάτων χθες Τετάρτη, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».
Η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων
«Η επιδημία του κορονοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα» είπε και σημείωσε ότι καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο η μεταδοτικότητα στους κλειστούς χώρους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για τα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε και δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις εξηγώντας ότι η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: patrastimes.gr