Προβληματισμένοι είναι οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, σχετικά με το αν τις ημέρες του Πάσχα υπήρξε διασπορά του κορονοϊού. Η ανησυχία τους εντείνεται και λόγω της εστίασης που άνοιξε τη Δευτέρα του Πάσχα και μπορεί να συμβάλει στη μετάδοση του κορονοϊού. Παρότι στις επιχειρήσεις εστίασης τα μέτρα προστασίας τηρούνται κατά γράμμα, οι επιστήμονες φοβούνται τον συνωστισμό που μπορεί να υπάρξει έξω από καφετέριες και εστιατόρια με όρθιους που θα συγκεντρώνονται.

 Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν ανοίγουν ακόμη τα μπαρ ώστε να μην υπάρχουν όρθιοι πελάτες και μεταδοθεί περαιτέρω ο ιός.

Ειδικά τώρα μάλιστα που πλησιάζει το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου, επιστήμονες αλλά και στελέχη της κυβέρνησης ανησυχούν για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ούτως ή άλλως όμως πλέον ότι ανοίγει δεν αναμένεται να ξανακλείσει και εξαιτίας της άφιξης τουριστών οι οποίοι θα πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν για φαγητό σε εστιατόρια αλλά και σε καφετέριες κατά την παραμονή τους στη χώρα μας. Να σημειωθεί ότι όσοι τουρίστες θα φθάνουν στη χώρα μας μετά τις 15 Μαΐου θα  πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ώστε να μπορούν να κινούνται χωρίς προβλήματα στη χώρα μας.

Πάντως εντός της εβδομάδος αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης εάν όλα πάνε καλά μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαΐου, όλα τα σχολεία ΓυμνάσιαΔημοτικά και Νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης με την πραγματοποίηση όμως self test. Κάτι που ισχύει ήδη για τα Λύκεια.

Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων, ενώ αναμένεται εντός της εβδομάδος στη συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας να εξετασθεί το ιικό φορτίο της χώρας και να επαναεγκριθούν τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν στα σχολεία.

Πηγή: patrastimes.gr