Αρνητική στο να γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου και φέτος εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη το πρωί της Τετάρτης επικαλούμενη τα τελευταία δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων.

Σημείωσε πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εκτιμά μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Μια ανάσα πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Σήμερα οι αποφάσεις
Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκεται μία ανάσα από την επιβολή «μίνι lockdown»με τα κρούσματα να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και το επίπεδο των εμβολιασμών να παραμένει χαμηλό την ίδια στιγμή που η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς να προβληματίζει τους ειδικούς.

Έτσι κατά τη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής αναμένεται να αποφασιστεί εάν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο» καθώς κι άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα που κατέγραψε 122 νέα κρούσματα.

Πηγή: patrastimes.gr