Έξι άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου

Στο ΠΠΝΠ νοσηλεύονται έξι ασθενείς με κορονοϊό, δύο από τους οποίους είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και βρισκονται στην ειδικά διαμορφωμένη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Πρόκειται για μία 72χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στην Πάτρα και για έναν 28χρονοο οποίος κατάγεται από τη Κάτω Αχαΐα.

Οι ιχνηλατίσεις για κρούσματα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θετική η νοσηλεύτρια στον «Άγιο Ανδρέα»

Σε ότι αφορά τη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, που διαγνώσθηκε με κορονοϊό, επτά άτομα έχουν μπει σε καραντίνα από τις επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος. Η νοσηλεύτρια, αποφάσισε να κάνει ένα τεστ για τον κορονοϊό, κυρίως για προληπτικούς λόγους, αφού δεν φανταζόταν ότι η ενόχληση που είχε στο λαιμό της οφειλόταν στον ιό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»
Στην ανακοίνωση, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει μεταξύ άλλων πως η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε με καθυστέρηση σε απολύμανση των χώρων και ότι ασθενείς παραμένουν στη βραχεία, που βρίσκεται στον χώρο του ΤΕΠ. Ακόμα, σημειώνει πως τις 40 τελευταίες ημέρες υπάρχουν 157 υγειονομικοί που έχουν νοσήσει, εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί. «Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου για την χαλαρή αντιμετώπιση των καταστάσεων και των κρουσμάτων υγειονομικών απο την μεριά του υπουργείου υγείας. Μηνιαία τεστ σε όλο το προσωπικό, βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας, επταήμερη καραντίνα και τεστ. Κάνουν τεστ αμέσως μετά την έκθεση και δουλεύουν κανονικά οι Συνάδελφοι, κάτι που σαφώς είνσι επικίνδυνο. Τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου απο τις διοικήσεις των νοσοκομείων (απολυμάνσεις κ.λ.π.)». καταλήγει.

Πηγή: patrastimes.gr