Σε αστάθμητο παράγοντα με άγνωστες μέχρι στιγμής ενδεχόμενες προεκτάσεις, εξελίσσεται η έναρξη της επιστροφής μερίδας φοιτητών στην Πάτρα αλλά και η αναμενόμενη άφιξη των νέων , καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι, ότι μπορούν να αποτελέσουν εν δυνάμει παράγοντες «εισαγωγής» και μετάδοσης του κορονοϊού, δεδομένου ότι είναι αδύνατον να καθοριστεί η μέχρι πριν την έλευση τους συμπεριφορά αλλά και επαφές τους.

Συγχρόνως θεωρείται δεδομένο, ότι πολλοί από αυτούς πριν έρθουν στην περιοχή, ότι έχουν ταξιδέψει και πολύ περισσότερο πως προέρχονται από περιοχές της χώρας, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη , οι οποίες βρίσκονται στο  «κόκκινο», σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, το ποσοστό των ασυπτωματικών και τον δείκτη μετάδοσης της νόσου.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός, ότι για αυτή την ιδιαίτερη εσωτερική μετακίνηση «πληθυσμού» σε αστικά κέντρα όπως η Πάτρα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη τόσο ως προς την διαχείρισή της όσο και ως προς τις ενδεχόμενες συμβουλές που θα έπρεπε να έχουν δοθεί.

ΠΟΕΔΗΝ «καμπανάκι» για ελλειπή μέτρα στην εξέταση ασθενών στο ΠΠΝΠ

Ελλιπή είναι τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο αναφοράς ό της Πάτρας στο Ρίο». Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

. Συγκεκριμένα,»μόλις ένα παραβάν εκλογικού κέντρου χωρίζει τα εξεταστήρια περιστατικών κορονοϊού  και τα εξεταστήρια για γενικά περιστατικά τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο», σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 90 υγειονομικοί

Οι εργαζόμενοι νοσοκομείων που νόσησαν τον Αύγουστο πλέον ανέρχονται σε 90, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στα κρούσματα προστέθηκε μια καθαρίστρια στο Αγλαϊα Κυριακού που βρέθηκε θετική στις 17/8 και μια ειδικευόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Να σημειωθεί ότι οι 62 από τους 90 είναι ασυμπτωματικοί.

«Μάλιστα σε κάποιους από τους ασυμπτωματικούς το δεύτερο τεστ που έγινε μετά λίγες ημέρες βγήκε αρνητικό» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: patrastimes.gr